شنبه تا جمعه
8AM
5PM
کافه مشیر با تکیه به دانش میلیارد ها
انسان از گذشته تا امروز دست به طراحی و فراهم آوردن نوشیدنی هایی طبیعی کرده است
رزرو برای عموم آزاد است
شربت خانهها بودند که مردم برای گفتگو و استراحت موقت در این اماکن گرد هم میآمدند، شربتی م یآشامیدند و در باب موضوعات محلی روز مذاکره م یکردند. در همین اماکن بود که ایرانیان با ذوق و اشتیاق وافر به اشعار و داستانهای شاهنامه گوش فر ام یدادند. در خصوص قدمت و اینکه از چه زمانی شربت خانهها در ایران آغاز به کار کردند اطلاعات درستی در دست نیست. با این حال، گمان میرود نخستین شربت خانهها پس از ظهور اسلام و منع مذهبی نوشیدن شراب، در دوره سلطنت تیمور در شهر سمرقند پدید آمد و در زمان شاه اسماعیل صفوی به اوج رسید و در نهایت در همان دوره با آمدن قهوه رو به زوال رفت. همراه با رسم شربت نوشی در دربار صفوی، شغل شربت دار باشی نیز پدید آمد و از مناصب مهم درباری شد.
شربت خانه، همانطور که از عنوانش پیداست، محل نوشیدن شربت بودهاست. شهرهایی مثل سمرقند و اصفهان از مراکز مهم شکلگیری شربت خانهها بودند. آنها بخشی از نیازهای جامعه را برطرف میکردند و مردم در این مکانها به تبادل نظرهای فرهنگی و اجتماعی میپرداختند. مردم از هر صنف و گروه هرروز پس از دست کشیدن از کار روزانه در شربت خانهها جمع میشدند و ساعتها به گفتگو باهم میپرداختند. برای اول بار شاهنامهخوانی در شربتخانهها رواج یافت. شاهنامه خوانی مکتبی برای انتقال فرهنگ و ادب ایرانیان، و آموزش آداب و رسوم زندگی گذشتگان به توده مردم بود.
دکتر پولاک معلم طب و جراحی در سفرنامه خود در توضیح واژه شربت آوردهاست: «شربت عصارهای ترش است که آن را با قند میآمیزند و قوام میآورند و به هنگام نوشیدن با آب یخ مخلوط میکنند. این مشروب طرف توجه ایران یهاست. بر حسب اجزای گوناگونی که به کار برده م یشود شرب تهای مختلف میتوان ساخت از قبیل شربت سرکه، ریواس، لیمو، انار، غوره، به، آلبالو، تمر، زرشک و غیره» (پولاک، ۹۰:۱۳۶۸) در جلد ۹ لغتنامه دهخدا در توضیح واژه شربت خانه آمدهاست: اتاقی که در آن شربت و امثال آن است، جای نگهداری شربتها.
منوی جدید کافه مشیر به طرز ماهرانه ای طراحی شده است تا با محیط پر
زرق و برق آن در خانه مشیرالملک مطابقت داشته
باشد و از تأثیرات خلاقانه و منحصر به فردی از سراسر جهان برای ایجاد غذاهای تازه
، سالم ، طبیعی و کم شکر استفاده می کند.
شما میتوانید با مراجعه به صفحه رویداد ها یا وبسایت کافه از آخرین رویداد های کافه با خبر شوید
شما با استفاده از سامانه رزرو میز میتوانید میز خود را در هر موقع در کافه مشیر رزرو نمایید
03132244464
این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید